Skip to main content

IPL – Couperose

Lichtflitsmethode

Met de MedCos IPL methode kunnen veel verschillende vormen van couperose effectief behandeld worden. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes en vervolgens naar de wanden van de vaatjes geleid. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt waarna de couperose zal verdwijnen.

De storende verwijde bloedvaatjes kunnen met een kuur van enkele behandelingen worden verwijderd/vervaagd door het gepulseerde licht dat wordt overgebracht op de te behandelen locatie.

De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken en houdt in dat de vaatjes geraakt zijn. De duur van een behandeling varieert van 2 tot 10 minuten. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2-4 weken. Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.

Hoe werkt het?

De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen / vervagen de verwijde bloedvaatjes.

Aantal behandelingen

De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken: het betekent dat de vaatjes zijn geraakt en dat de couperose of spider naevi zal verdwijnen. Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2-4 weken.

Prijzen

IPL - Couperose
Gelaat
€ 119
Boek nu!
Wangen (incl. jukbeenlijn)
€ 59
Boek nu!
Neus
€ 39
Boek nu!
Prijzen