Skip to main content

Hotstone massage

met warme zwarte basaltstenen

Deze warme weldadige behandeling helpt goed bij spanning en stress, spierproblemen en (niet ontstoken) gewrichtsproblemen. De massage brengt ervaringen van rust, evenwicht en veiligheid en helpt om met beide benen weer op de grond te staan.

De stenen werken ontgiftend, stimuleren de organen, geven nieuwe energie en brengen het lichaam meer in balans.

Deze massagevorm is afkomstig van de Indianen. Bij deze ontspannende Hotstone massage wordt er gemasseerd met warme zwarte basaltstenen. Deze zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen. De stenen hebben mooie, gladde ronde vormen, omdat ze eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen. De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

Door de vulkanische oorsprong van de stenen bevatten deze stenen een hoog percentage magnesium en ijzer, waardoor ze hun warmte lang kunnen vasthouden. Ze hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug en helpt bij ontspannen.

De behandeling

De basaltstenen worden opgewarmd met een ideale temperatuur van 45 tot 50 graden, wat een aangename warmte geeft op het lichaam. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter. Tijdens de hotstone Massage worden de hotstones neergelegd op de plekken waar eventuele klachten zich bevinden, deze blijven 3 tot 5 minuten liggen. Hierna wordt jouw lichaam los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. De therapeut gebruikt Zweedse massagetechnieken terwijl de stenen op hun plaats zitten of nadat ze zijn verwijderd.

Hotstone heals the body, mind and soul

Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties. De warmte afkomstig van de stenen geven een diepe relaxatie, terwijl het gewicht van de stenen een druk doen ontstaan dat een ‘stretching effect’ heeft op de spieren. Hot stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging. Het lichaam komt weer helemaal in balans.

Wanneer u lichamelijke klachten heeft kunnen deze ook worden meegenomen in de behandeling.

De stenen worden over het algemeen in de volgende gebieden geplaatst:

 • langs beide zijden van de wervelkolom
 • in de handpalmen
 • op je benen, buik, voeten
 • kleine stenen kunnen tussen de tenen of op het voorhoofd worden geplaatst.

De combinatie van warmte en beweging maakt dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt. Bovendien vergroot het gebruik van warmte het gevoel van welzijn en geborgenheid.

Let op!

De Hotstone massage kan enkel alleen worden aangeboden indien de buitentemperatuur lager dan 22 graden Celsius is. Bij een hogere temperatuur ontstaat het risico dat het lichaam niet voldoende kan afkoelen na een massage en oververhittingsverschijnselen het gevolg zijn. Om deze reden wordt de hotstone massage in de zomermaanden ook uitgesloten in het online reserveersysteem, omdat een dag met een lagere temperatuur, slechts enkele dagen zijn in de zomer.

Indicaties

Een hotstone massage is bij uitstek aangeraden ingeval van aandoeningen als:

 • stress
 • spanningen
 • vermoeidheid
 • gewrichtsproblemen
 • slechte doorbloeding
 • chronische pijn
 • stijve spieren
 • gevoel als “vast zittende spieren”
 • overbelaste spieren
 • schouderklachten
 • rugklachten
 • nekklachten

Contra indicaties

Hotstone massage word niet gegeven indien de cliënt zwanger is, trombose heeft of een hoge bloeddruk. Bij spataders word er lokaal niet met hotstones gewerkt.

top tot teen lichaamsmassage

Balinese massage

rug, schouders, nek en het hoofd

Anti stress massage

diepwerkende massage

Cuppingmassage

Stimuleren van de reflexpunten op de voeten

Voetreflexmassage

Stimuleert de bloedsomloop en ontspant de spieren

Gezichts- & hoofdpijnmassage

Rustige variant van de klassieke massage

Top tot teen ontspanningsmassage

Vanuit aanraking, rust en ontspanning kun je met je ‘ware zelf’ in contact komen.

Ayurvedische lichaamsmassage

Zwangerschapsmassage een weldaad voor moeder en baby.

Zwangerschapsmassage

Gezichtbehandelingen

Prijzen

Hotstone massage

top tot teen lichaamsmassage

MEDIUM   60 minuten € 69   

LANG   90 minuten € 95   

Prijzen